Enkä nyt puhu koodausprosessista. Ensimmäinen merkintä on aina haastava.

Aloitetaan tunnustuksella: tämä blogi on jo hieman jäljessä, sillä projektini on jo kolmisen päivää vanha ja siinä on noin 1000 riviä koodia.

Itse koodin, sekä muutamia kuvia, löytää täältä: http://koti.mbnet.fi/~deluxo/

Koodista voi puolestani vapaasti lainailla mitä haluaa. Olisi kuitenkin ystävällistä mikäli heittäisit viestillä ja kertoisit millaiseen tarkoitukseen. En myöskään pistä pahaksi vaikka varastaisit koko setin ja tekisit siitä omanlaisesi pelin, mutta tällöin odotan saavani nimeni vähintään lopputeksteihin. ;)

Kuten kuvista saattaa nähdä, grafiikka on vielä melko olematonta. Olen ajatellut hioa käyttöliittymän aluksi kasaan ja vasta tämän jälkeen alkaa miettimään graafista puolta, ellen sitten löydä jotakuta tekemään grafiikkaa puolestani, sillä itseäni kiinnostaa lähinnä tarina- ja ohjelmointipuoli. Itse asiassa yksi syistä miksi aloin tekemään pelistä Tapan Kaikki -henkisesti ylhäältä kuvattua on juuri se että grafiikan tuottaminen tuntui liian tuskalliselta.

Kuten grafiikka, myöskään pelin nimi - saati tarina - eivät ole vielä valmiita. Opettajani olisivat ylpeitä mikäli tietäisivät kuinka vähäisellä suunnittelulla olen alkanut tätä projektia väsäämään. =P

Mutta joka tapauksessa tarkoituksenani on toteuttaa pelin yhteyteen helppokäyttöinen velho, jonka avulla käyttäjä kykenee tekemään omia kenttiä ja mahdollisesti jopa tarinoita. Helpottaa omaakin työtä, jos kentän voi rakentaa klikkailemalla, eikä ainoastaan koodaamalla.

Ja mikäli se ketään kiinnostaa, käytän IDE:nä Netbeansia. Mutta sepä siitä. Taitaa olla vaihteeksi aika mennä koodaamaan itse peliä.